19 Mart, 2013

Eksik kadroyla da olsa, kararlaştırdığımız gibi 16 Mart Cumartesi akşamı Taksim'deydik, tarihi Cumhuriyet Meyhanesi'nde tartıştık kitabı.

Alt metin, semboller ve benzetmeler bulmak için çok uğraşsak da, sonunda karar verdik ki, oldukça etkileyici olan bu hikayeyi aslında dümdüz okumalıyız.

Toplumsal düzen, medeniyet, insanlar arasındaki statüler aslında ne kadar pamuk ipliğine bağlı ve insanın doğası aslında ne kadar kötü, bunu gösteriyor "Körlük".


Fotoğrafta çıkmak için çok uğraşsam da en azından başarabilmiş olmak güzel

Aslına bakılırsa, cumartesinin özeti;"körlük bahane, sohbet şahane" idi. 

3 yorum :

  1. Tebrikler arkadaslar, bende sizler gibi ama sizlerden kilometrelerce uzakta ve Turkce kitap okumanin nimet oldugu bir ortamda, 5-6 bayanin kurdugu bir kitap klubu uyesiyim. Okuyacaginiz kitaplari oncedenmi belirliyorsunuz, herhangi bir listeniz varmi? Malum burda Turkce kitap bulmakta zorlandigimiz icin biz listelerimizi onceden belirleyip Tr.den temin etmeye calisiyoruz. Bu arada Hazal'a da ayrica selamlarimi iletiyorum. Sevgiyle kalin.
    AYLIN DINCGUN CIVI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Belirli bir listemiz yok. Okuyacağımız kitabı, bir önceki kitabı tartıştığımız gün belirliyoruz. O gün ayrıca yeni kitabın tartışma gününü de belirliyoruz.

      Sil
  2. Aylin Ablacığım, siz de böyle bir grup kurun, biz de sizi takip edelim :) Türkiye'den selamlar, sevgiler...

    YanıtlaSil